Vecka 32!

img_0054 (MMS)

Vecka 32!


Dagens matchvikt:

+ 10 kg.

7 veckor + 2 dagar  kvar till BF.

Ännu ingen spjälsäng på plats.

Säger fortfarande han till skrutten i magen, men inte lång väntar kvar tills man får reda på svaret =)


Spotify i Iphonen....




Så här såg det ut när en arbetskollega skulle förklara för mig hur jag gör när jag ska ha Spotify i min Iphone (har jag förklarat att tekniska prylar inte riktigt är min grej??). Är fortfarande chockad över att jag köpt en Iphone...men finns ju en del roliga grejer! Spotify är ju en helt klart. Men om någon frivillig känner för att fixa telefonen åt mig när den kommer så anmäl er gärna nedan...mammafika utdelas till den som hjälper till eller kanske en glöggkväll?

tankar

Hittade den här underbara texten på en av Lisas följeslagares sida. Man blir ju självklart mer rörd nu när man själv är gravid och är lite orolig över förlossning och man önskar ju mest av allt att skrutten i magen ska må bra och inte ska vara sjuk på något sätt, men det är ju inget man kan styra över tyvärr.  Det är ju såna funderingar man har och tyckte den här texten var klockren.... ♥


Resan till Holland

(text Emily Pearl Kingsleys, översättning av Margareta Ugander)
"Jag blir ofta ombedd att beskriva hur det är att ha ett utvecklingsstört barn. Jag vill här försöka hjälpa människor, som inte fått erfara denna speciella upplevelse.

Det känns så här...

När du väntar barn är det som att planera en fantastisk semester - till Italien.
Du köper en packe resehandböcker och sätter igång med att planera vad man skall uppleva och se.
Colosseum, Michelangelos staty David, Venedigs gondoler.

Du kanske lär dig några användbara fraser på italienska. Allt är väldigt spännande. Efter några månader av otålig väntan kommer slutligen den stora dagen.
Du packar väskan och ger dig iväg.

Efter några timmar landar planet.
Flygvärdinnan kommer in och säger:
"Välkommen till Holland!"
"HOLLAND?" säger du. "Vad menar du med Holland? Jag är bokad till Italien! Det är meningen att jag skall vara i Italien. Jag har hela mitt liv drömt om att resa till Italien."

Men det har skett en ändring i resvägen. De har landat i Holland och du måste stanna där.

Det är viktigt att förstå, att du inte har komit till ett förskräckligt, motbjudande, smutsigt ställe, fyllt av fattigdom, svält och sjukdomar. Det är bara en annorlunda plats.

Så du måste ge dig ut och köpa nya resehandböcker.
Du måste lära dig ett helt nytt språk.
Och du kommer att träffa en helt ny grupp med människor, som du aldrig annars skulle mött.

Det rör sig bara om en annorlunda plats. Det går lite saktare än i Italien. Men då du varit där ett tag och hämtat andan, ser du dig omkring och börjar märka, att Holland har väderkvarnar.
Holland har tulpaner.
Holland har till och med Rembrandt.

Men alla du känner reser fram och tillbaka till Italien och alla skryter om hur fantastiskt underbart de haft där. Och under resten av ditt liv kommer du att säga: "Ja, det var meningen att jag också skulle dit. Jag hade planerat det."

Och denna smärta kommer aldrig, aldrig försvinna, därför att saknaden av drömmen är en väldigt betydelsefull saknad. Men om du tillbringar resten av ditt liv med att sörja att du inte kom till Italien, kommer du aldrig att bli fri så du kan njuta av de fantastiska, underbara upplevelser, som Holland har att erbjuda. "

Dagens matchvikt:

+ 9,2 kg


i vecka 31....

är jag idag! Det känns som att det snart är dags så börjar bli lite stressad över allt som ska hinnas med!
Johan tycker jag borde tagga ner ungefär 349 kg så att jag inte hinner bli ett nervvrak innan bebisen kommer =)
Får väl försöka att ta det lite lugnt, men men jag älskar listor, och det är en hel del som ska fixa och donas med så han får nog stå ut med det i några veckor till!

Jo Anne bilden är väääldigt liten i förra inlägget men jag är så jädra dålig på såna här datamojänger så jag tyckte att det var grymt att jag fick bilden åt rätt håll iaf =)
Kanske kan fixa nån bättre bild när jag får lite mer tid.....

Har köpt lite tyg nu, så jag ska försöka mig på att sy. Det första ska bli en filt till barnvagnen och sen har jag tänkt att sy påslakan till barnvagnen eller spjälsängen, får väl se vad jag hinner me.

Imorgon är det två månader till BF och det är så mysigt när du sparkar i maggen!!


Jag och min mage =)

Thumbnail

två månader to go...

Igår var jag i vecka 30! Magen blir större och jag blir otympligare för varje dag. Känner mig mer som en pingvin än en människa =)

Idag är det lite mer än två månader kvar till stora dagen D, och är ungefär två månader kvar till jag slutar jobba. Får väl dock se hur jag mår om ett tag, om jag orkar jobba så länge! Men det känns som att jag vill det....annars blir jag väl rastlös av att gå hemma =) Fast behöver väl några vilodagar innan antar jag....
Synd att man inte visste exakt vilken dag min lilla bebisen ville komma till världen, hade blivit lite lättare då, fast å andra sidan så är det kanske jobbigt att veta också.

Jag behöver tiden som är kvar att förbereda och greja så han får se till att stanna där inne ett tag till.....